Scooterdief aangehouden in Leiden

© Foto: ANP

Jan Balk
Leiden

De politie meldt woensdag dat er een scooterdief is aangehouden in Leiden. Het gestolen voertuig is inmiddels teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Op zaterdag 14 mei 2016 werd volgens een bericht op de Facebookpagina van Politie Leiden aangifte gedaan van diefstal van een snorscooter. De eigenaar had de scooter op de Aalmarkt in Leiden geparkeerd. Na enige tijd merkte ze dat haar scootersleutels niet meer in haar tas zaten. De scooter bleek gestolen te zijn.

Kentekenplaat

Dankzij onderzoek heeft de politie een 29 jarige Leidenaar aangehouden in het Stevenspark in Leiden. De politie heeft de woning van de verdachte onderzocht.

In de woning werd de gestolen scooter en de bijbehorende kentekenplaat aangetroffen. Bij de fouillering aan het politiebureau werd ook nog eens de bijbehorende sleutel van de scooter aangetroffen.

Dolblij

De verdachte is gehoord en heeft de diefstal bekend. De Leidenaar zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij de rechter.

De politie heeft maandagavond de gestolen scooter bij de eigenaar afgeleverd. De vrouw was dolblij. Dit alles had te maken met het feit dat ze WA, zonder diefstal, was verzekerd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.