HBO scoort belabberd in Leiden

HBO scoort belabberd in Leiden / archieffoto HDC Media© Archief

Renée van der Nat
Leiden

De Hogeschool Leiden (HL) komt er opnieuw beroerd vanaf in de nieuwe Keuzegids HBO. Er wordt hard aan gewerkt om de klachten van studenten weg te nemen, belooft de school.

Leiden is volgens de gids de op één na slechtste van de grotere Nederlandse hogescholen en is daarmee nog verder weggezakt ten opzichte van vorige jaren. Hogeschool InHolland (in Noord- en Zuid-Holland) bungelt helemaal onderaan de lijst. De Hogeschool Amsterdam doet het een fractie beter. Maar voor de betere HBO's moet de student de Randstad uit, blijkt uit de keuzegids.

Een woordvoerder van de Hogeschool zegt dat de klachten van studenten 'zeer serieus' worden genomen. Op een aantal punten is al actie ondernomen. ,,Studenten gaven bijvoorbeeld aan ontevreden te zijn over de beschikbaarheid van werkplekken en de ICT-faciliteiten. We hebben recent maatregelen getroffen. Er er is intern verbouwd voor meer werkplekken. Het resultaat van deze activiteiten zien we volgend jaar hopelijk terug in een verhoogde studenttevredenheid.'' De komende tijd worden nog meer maatregelen getroffen, kondigt de school aan.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.