Ig Nobel Night in Leiden verhuist naar het weekend

Redactie Leidsch Dagblad
Leiden

Liefhebbers van wetenschap, die je eerst aan het lachen maakt en dan aan het denken zet, kunnen op zaterdag 14 september weer hun hart ophalen in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Het Nederlandse programma van de Ig Nobel-prijzen voor humoristische wetenschap valt dit jaar niet meer door de week, maar in het weekend.

,,Dit jaar hebben we meer gelegenheid om de winnaars van de Ig Nobel-prijzen te bespreken'', zegt Moeliker. Deze prijs, een vrolijke parodie van de aloude Nobelprijzen, wordt twee dagen eerder in tien categorieën uitgereikt aan de Harvard-universiteit in Boston. ,,Bovendien was de donderdagnacht vorig jaar niet voor iedereen even handig.''Een van de spannendste onderdelen van het hoofdprogramma – tussen 20.30 tot 22.00 uur – wordt de finale van de 24/7 Battle. Wetenschappers presenteren hun vakgebied in 24 seconden, waarna ze zeven woorden samenvatten. Uit voorrondes in Raamsteeg2 en Museum Boerhaave kwamen bioloog Menno Schilthuizen (Naturalis) en theoretisch fysicus Wessel Valkenburg bovendrijven.Ook Youp van ’t Hek spreekt in 24/7-formaat. Het is waarschijnlijk het allerkortste optreden ooit van de cabaretier.

Kaarten Ig Nobel Night voor lezers van het Leidsch Dagblad

Wilt u erbij zijn op 14 september in de Stadsgehoorzaal? Mail dan voor 9 september uw gegevens naar oplage@leidschdagblad.nl. De eerste 25 inzenders mogen als gast van het Leidsch Dagblad gratis naar binnen met een introducé. Alleen winnaars krijgen bericht.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.