Teylingen: geen alcohol in kledingwinkel

Roy Hazenoot
Teylingen

Gemeente Teylingen ziet geen heil in een proef waarbij de detailhandel alcohol mag verkopen. De bestuurders wachten liever af hoe de proeven in Rotterdam en Vlissingen uitpakken.

Wel wil het college van b en w in gesprek gaan met de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) en de horeca in de gemeente om de verschillende mogelijkheden te bekijken. ’Niet alcoholische initiatieven is het onderzoeken waard’, antwoord het college op vragen van VVD-raadslid Robin Konings over het mengen van winkels en horeca.

De rechter

De bestuurders willen de handen niet branden aan een proef die juridische risico’s met zich meebrengt. Zo zijn de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en een meewerkende gemeente door de rechter teruggefloten. Zij waren bezig met een proef waarbij een winkel die culinaire boeken verkoopt ook alcoholische dranken aanbood.

’Een restaurant dat kleinschalig kookboeken verkoopt lijkt geen direct bezwaar op te leveren voor particulieren en ondernemers’, licht het college het dilemma toe. ’Een speelgoedwinkel waar de ouders een alcoholisch drankje krijgen aangeboden zal sneller tot bezwaar leiden.’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.