Jongen (14) mishandeld en beroofd van schoenen in Leiden

Internetredactie
Leiden

Een veertienjarige jongen is zondag met geweld beroofd van twee paar schoenen aan de Julius Caesarlaan in Leiden. Het ging om de schoenen die hij aan had en een paar dat hij bij zich had om te verkopen.

Het slachtoffer had een afspraak gemaakt met een jongen om hem een paar schoenen te verkopen. Bij de afspraak werd het slachtoffer door een tweede jongen mishandeld en vervolgens door het tweetal beroofd van twee paar schoenen. Het vond plaats tussen 17.15 en 17.30 uur.

De politie meldt dat er nog drie jongens bij stonden die bij de twee verdachten leken te horen.

Toen het slachtoffer op zijn sokken naar een portiek van een nabijgelegen flat ging, liepen de vijf verdachten met hem mee tot aan de centrale toegangsdeur. Daarna liep het slachtoffer alleen op zijn sokken de flat binnen en alarmeerde de politie. Agenten zochten tevergeefs naar de twee daders.

De jongen die de afspraak had gemaakt om een paar schoenen te kopen is een licht getinte jongen van tussen de 1.80 en 1.85 meter. Hij heeft donker haar dat aan de zijkanten opgeschoren was. Verder droeg hij een parajumper met een logo op de mouw en sportschoenen.

De jongen die het slachtoffer mishandelde is een licht getinte jongen van ongeveer 1.70 meter lang. Ook hij heeft opgeschoren zwart haar. Hij droeg een donkere softshell-jas met een logo op de mouw.

Van de andere drie jongens is geen signalement beschikbaar.

De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.