FC Boshuizen is virtueel koploper

Rick Arnoldus had het duel na rust een aantal keer in het slot kunnen gooien, maar was te onrustig. © Hielco Kuipers

Hielke Biemond
Leiden

Het is al vaker gezegd, FC Boshuizen is de slang die de laatste jaren langzaam maar zeker van jas verandert. De flamboyante, veelkleurige, maar toch ook vaak weinig betrouwbare mantel die de club jarenlang droeg, is ingewisseld voor een nuttige arbeidersjas zonder al te veel tierelantijnen. Niet perse heel chique, maar wel van degelijk materiaal en bestand tegen opkomende stormen.

Tegen SVDPW moest de kraag vooral na rust nog wel even omhoog, maar met de 2-1 overwinning bleek hij met de tiende winstpartij van dit seizoen prima dienst te doen. FC Boshuizen mag zich bovendien de trotse ’virtuele herfstkampioen’ noemen.

Het op papier veel sterkere IFC staat op één verliespunt van de Leidenaars. ,,Als je het mij vraagt is IFC veruit de sterkste club uit deze eerste klasse. Zij winnen hun wedstrijden ook makkelijker dan wij. Daarom is het des te knapper van die jongens dat wij nu bovenaan staan", aldus trainer Steef Roodakkers, die met zijn nuchtere aanpak ook een duidelijke bijdrage leverde aan de transformatie.

Ook de broers Neuteboom hebben invloed. Die doen in de achterhoede geen gekke dingen en houden de boel kundig op orde. Jesper Neuteboom: ,,Wij hebben waarschijnlijk inderdaad niet de beste spelers, maar we zijn steeds meer een team. Nog weer meer dan vorig seizoen zelfs. Toen bleven na de wedstrijd zeven, acht spelers hangen, nu iedereen."

Onnodig

Toch maakte de ploeg het zich gisteren wel weer onnodig lastig. Na de snelle treffer van Rian van Ooijen -kopbal uit een corner- speelde vooral centrumspits Mike Bekooij zichzelf een aantal keer prima vrij, maar was de afronding steeds onvoldoende.

Mehmet Güngör joeg vlak voor rust wel prachtig een eigen versierde vrije trap in de korte hoek, maar de marge had dus groter kunnen zijn. Neuteboom: ,,Tijdens de rust zeiden we ook tegen elkaar dat we in de tweede helft echt niet mochten verslappen. Toch werd het alsnog billenknijpen."

De Schiedamse ’sportvereniging door plicht winnen’ zette de Leidenaars namelijk flink onder druk en kwam vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd nog terug tot 2-1. Hoewel FC Boshuizen voldoende kansen kreeg om de wedstrijd alsnog in het slot te gooien, hing door de lange blessuretijd ook de 2-2 tot het laatst in de lucht. Roodakkers: ,,Toch oogde het gevaarlijker dan het was. We geven wedstrijden niet meer zo cadeau."

FC Boshuizen: Blikman, Berdai, Van Ooijen, J. Neuteboom, Kluivers, Arnoldus, Cabrera Ortega, Schouten (80. B. Neuteboom, 90. Rijssel), Güngör, Bekooij, Fitz James.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.