Politie hoort 23 minderjarigen in grote drugszaak Katwijk

Wim Wegman
Katwijk

De politie heeft 23 minderjarigen gehoord in een groot drugsonderzoek in Katwijk. De jongeren worden ervan verdacht drugs te hebben gekocht van een 26-jarige Katwijker. Een van de jongeren zou ook drugs hebben verkocht voor de man. De Katwijker is vrijdag 24 april aangehouden.

Teamchef Peter Koot van de politie in Katwijk kan niet zeggen of de jongeren vrienden van elkaar zijn. ,,Het gaat niet expliciet om één vriendengroep. Katwijk is een klein dorp. Wellicht kennen een aantal elkaar, maar misschien ook niet.'' Wel geeft hij aan dat het gros van de jongeren tussen de 15 en 17 jaar is. Het is nog niet bekend of de minderjarigen eerder met drugszaken in verband zijn gebracht.

De teamchef is geschrokken van de vele minderjarige gebruikers van verdovende middelen die in het politieonderzoek naar voren zijn gekomen. ,,Ik vind het persoonlijk niet normaal. We moeten met elkaar de discussie aan gaan over het gebruik van drugs door deze leeftijdsgroep'', zegt Koot. ,,Ik ben onder de indruk van het werk van Platform Kocon in Katwijk. Maar de vraag is of het voldoende is. Ik heb geen directe oplossing, ik signaleer alleen dat een grote groep minderjarigen drugs gebruiken. Dat is zorgelijk.''

De politie begon in maart dit jaar samen met het Openbaar Ministerie een groot onderzoek naar handel in verdovende middelen. Vorige week vrijdag leidde dit onderzoek tot de aanhouding van een 26-jarige Katwijker.

In de woning van de verdachte werd een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De politie sluit niet uit dat er de komende tijd meerdere afnemers zullen worden gehoord. Onder de 23 minderjarigen zat ook een jongen die niet alleen verdovende middelen kocht van de 26-jarige Katwijker, maar dit ook voor hem verkocht.

De 26-jarige verdachte zit nog steeds vast en moet op woensdag 6 mei voor de Raadkamer verschijnen. Daar wordt bepaald of hij langer vast blijft zitten.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.