Erop of eronder voor Tamara van Vliet

Marcel Tabbers
Zwemmen

Voor Arno Kamminga en Tamara van Vliet staan de komende twee weken een drietal sterk bezette zwemwedstrijden op het programma. Kamminga trapt dinsdag en woensdag af in Barcelona. Daarna komen beiden komen uit in het Franse Canet (17 en 18 juni) en in Rome (23 tot en met 25 juni).

Voor Kamminga is het al zeker dat hij mag afreizen naar Boedapest volgende maand. De 21-jarige Katwijkse oud-zwemmer van de Columbiaan heeft al zijn startbewijzen verdiend op de 50 en 200 meter schoolslag. Tijdens de drie toernooien worden beide disciplines aangevuld met de 100 meter schoolslag. ,,Het is lekker om te racen. Dit is de tweede keer dat in niet geheel uitgerust ben voor wedstrijden waarin ik me kan testen. Hopelijk pak ik weer genoeg leerpuntjes mee voor het moment dat het er echt om gaat’’, aldus de zwemmer van het Nationaal Trainingscentrum Amsterdam.

Voor Van Vliet is het erop of eronder op de 50 meter vrije slag. Tijdens de Swim Cup in Eindhoven kwam de 22-jarige Oegstgeestse 0,04 seconden tekort voor de limiet (24,73 seconden) op de 50 meter vrije slag. ,,Ik ben na de Swim Cup een week op vakantie gegaan naar Italië. Daarna had ik een gesprek met mijn coach Marcel Wouda. Sinds dien heb ik techniekpunten van de start en de slagfrequentie verbeterd. Het voelt goed, maar het moet wel in Canet of Rome gaan gebeuren’’, vertelde Van Vliet, die traint bij het NTC Eindhoven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.