Universiteit Leiden wil weer bètavrouw in bestuur

Wilfred Simons
Leiden

De Universiteit Leiden wil na het vertrek van Simone Buitendijk als vice-rector opnieuw een vrouw in het College van Bestuur.

Ze moet een achtergrond hebben ’in het bètadomein’. Een en ander blijkt uit een profiel van de nieuwe vice-rector magnificus, dat in overleg met de Raad van Toezicht is opgesteld door headhuntersbureau Vanderkruijs in Utrecht. De nieuwe vicerector wordt nenoemd voor vier jaar.

De opvolgster van Buitendijk moet tenminste een ’professorabele onderzoeker’ zijn en liever nog een hoogleraar aan een universiteit of een andere kennisinstelling. Bestuurlijke ervaring buiten de universiteit ’kan tot aanbeveling strekken’. Belangrijk is ook dat de kandidaat nadenkt over de mogelijkheden om verschillende wetenschapsgebieden van de universiteit met elkaar te verbinden, ’zowel in onderwijs als in onderzoek’.

Uiteraard beschikt de kandidaat over ’aantoonbare leiderschapskwaliteiten’, ’ruime bestuurlijke ervaring’, is zij ’een teamspeler in hart en nieren’ en draagt zij bij aan de ’nationale en internationale positionering’ van de universiteit.

Vice-rector Simone Buitendijk vertrekt officieel per 1 augustus, maar waarschijnlijk al eerder, naar het Imperial College London. Ze krijgt een baan als vice-rector Onderwijs (vice-provost Education) aan het Imperial College London, waar zij is benoemd tot hoogleraar Maternal and Child Health.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.