Katwijk legt zich neer bij 25 april

Redactie Leidsch Dagblad
katwijk

'Alles is gewikt en gewogen', zegt voorzitter Willem Guyt van topklasser Katwijk vrijdag in het Leidsch Dagblad, maar tot een nieuwe speeldatum voor de (eventuele) kampioenswedstrijd tegen Spakenburg leidt dat niet. De club legt zich neer bij de 25 april die de KNVB vaststelde.

De club zal er ’nu alles aan doen om iedereen zo veilig mogelijk naar de wedstrijd te begeleiden’. ,,Daar is Katwijk verantwoordelijk voor’’, meldt de club op de eigen website, ,,en die verantwoordelijkheid zal ook genomen worden.’’ De wedstrijd begint om acht uur. De voorverkoop voor kaarten is al begonnen, en ook die voor een plek in een van de supportersbussen.

,,Soms zijn er omstandigheden en situaties waarin iedereen de eigen verantwoordelijkheid moet nemen om tot een besluit te komen. Na uitwisseling van argumenten moeten wij de uitkomst kunnen respecteren’’, aldus de club. ,,Ook als de beslissing de nodige praktische, sportieve en emotionele bezwaren oplevert. Die klasse moeten we met de hele vereniging gaan tonen.’’

Als GVVV aanstaande zaterdag punten laat liggen tegen Noordwijk, is het duel tegen Spakenburg de kampioenswedstrijd voor Katwijk.

,,We hebben onze argumenten ingebracht en daar is serieus naar geluisterd. Er is alleen niks anders uitgekomen'', meldt voorzitter Guyt in een toelichting. ,,Dan kun je erin blijven hangen dat het jammer is, maar dan is het zoals het is.’’

Katwijk had liever twee dagen later, op zaterdag 27 april tegen Spakenburg gevoetbald. De club vreesde op donderdag niet de veiligheid van alle supporters te kunnen waarborgen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.