Floris en Tom beloond voor optreden bij brand Sassenheim

© Fotopersbureau Eric van Lieshout/Devin Waasdorp

Saskia Knegtering
Voorhout

Rook! Brand! Floris en Tom handelden meteen toen ze aan het skaten waren en de woningbrand aan de Nicolaas Damesstraat in Sassenheim ontdekten. Het had heel anders kunnen aflopen als het tweetal er niet was geweest, zegt de brandweer. Daarom kregen de helden vrijdagmiddag een oorkonde van de burgemeester en brandweer.

De twee vrienden waren zondag 14 juni aan het skaten bij jongerencentrum OJC Fascinus aan de Van Alkemadelaan. Toen ze even pauze namen, zagen ze wel heel veel rook uit het dakraam aan de overkant komen.

De jongens renden erheen en alarmeerden de brandweer. Een man hing uit het dakraam.

De ploegchef van brandweer Sassenheim vertelt dat mede door het snelle en accurate optreden van de jongemannen de bewoner op tijd uit het huis vol rook is gered.

Uit handen van burgemeester Carla Breuer van Teylingen kregen de jongens een bos bloemen. Ook was er een eervolle oorkonde namens de gemeente Teylingen en brandweer Hollands-Midden. Bovendien kregen ze cadeaubonnen om iets leuks van te kopen.

De jongens vonden het leuk, maar toch ook wel spannend om zo in het zonnetje gezet te worden in bijzijn van burgemeester en persfotografen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.