UVS mag alsnog de nacompetitie in

Hielke Biemond
Eerste klasse

UVS heeft zijn bestaansrecht op zondag in elk geval met een paar weken verlengd. Op de valreep won de ploeg die stopt met zondagvoetbal de laatste prijs van het seizoen, de derde periodetitel.

Daarvoor was wel een uitglijder nodig van VELO, of een stuntje van diens tegenstander. Dat gebeurde prompt. VELO verloor en UVS, dat na de nederlaag vorige week de zaken niet meer in eigen hand had, won soepel van degradant PFC (0-6). ,,Je hebt helemaal niks meer, en toch kun je het als groep nog opbrengen om ergens vol voor te gaan. Dat is voor mij als trainer een heerlijk gevoel’’, sprak Paul van der Zwaan. Doelpuntenmakers waren Jochie Sebrechts (3), Maikey Parami (2) en Zacharia Beddai. UVS begint 18 mei met een thuisduel tegen AFC ’34.

Door de winst van UVS stond de - vooraf - topfavoriet Alphense Boys met lege handen, ondanks een 5-0 zege op Kocatepe. De goals kwamen van Moustapha Yachou (2), Yusuf Sarica, Leon van den Berg en Shijie Hu. ,,Het is teleurstellend’’, stelde coach Marco van Rijn, ,,als je de ploeg met de minste verliespartijen en de meeste goals bent en geen prijs pakt.’’ Wel prees hij de vooruitgang ’in discipline en gedrag’.

SJC, reeds lang en breed geplaatst voor de nacompetitie had even goed beste zin en kleineerde HMSH (7-1). Richard Versteden scoorde een hattrick. Mike van Dam, Jeffrey van Gijlswijk, Kevin Barkel en Guus van der Hoeven schoten de zevenklapper vol.

Aanstaand eersteklasser FC Boshuizen sloot het seizoen af met een nederlaag tegen VOC (1-6). Gelano Fortes Lopes redde de Leidse eer.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.