Bouwfouten in Nieuwe Energie zorgen voor rotklimaat

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

Het klimaatsysteem in het gebouw Nieuwe Energie aan de 3e Binnenvestgracht in Leiden deugt niet. Na onderzoek van TNO erkent bouwbedrijf Strukton dat er fouten zijn gemaakt, die nu verholpen worden.

Als sinds de oplevering in 2008 klagen de huurders over klimaatproblemen bij eigenaar Portaal, die er zelf haar Leidse kantoor heeft. Luchtcirculatie, verwarming en verkoeling; alle vertonen gebreken. Vooral De Binnenvest klaagt er al jaren steen en been over. Deze huurder gebruikt het gebouw dag en nacht, voor dagbesteding en nachtopvang van dak- en thuislozen.

Portaal heeft goede hoop, dat het probleem na bijna vier jaar eindelijk verholpen wordt. ,,Onlangs heeft TNO onderzoek uitgevoerd en dat heeft ertoe geleid, dat Strukton de fouten heeft toegegeven'', zegt Corinne den Ouden van Portaal.

Strukton is inmiddels begonnen met het zoeken naar oorzaken en oplossingen, en doet dat volgens Den Ouden op eigen kosten. ,,Ze pellen het als een ui af en komen stapje voor stapje achter problemen. Daarom is ook nog niet precies te zeggen wanneer alles in orde is.''

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.