Verlies voor kampioen Ajax (L)

Pieter van der Vliet
Leiden

De cricketers van Ajax leden in Amstelveen een gevoelige nederlaag. Tegen de reserves van VVV kwamen de Oegstgeestenaren niet verder dan 160 runs na 40 overs. De thuisploeg maakte het vakkundig af in 23 overs voor 161 runs.

De grote prijs voor Ajax was al binnen. Het kampioenschap en de promotie was het doel en daarin slaagde het glansrijk. Daarom konden de kampioenen met een aangepast team afreizen naar VVV. Maar toch, 160 runs is aan de magere kant. Ajax zat dit seizoen gemiddeld veel hoger in de score.

Er werd goed gebat, maar niet voldoende om een vuist te maken. Voor de thuisclub, die met de sterkste opstelling in het veld stond, was het na de lunch niet al te problematisch om de kersverse kampioen over de knie te leggen.

Bij Ajax kregen alle bowlers evenveel kansen om hun kunnen te tonen. Dat gaf ook een vertekend beeld. Nu was het Greg Conner, normaliter geen bowler, die met twee wickets de gevierde man was. Maar vooral de twee openingsbatmen van VVV, waren in goeden doen. Wat de Ajax-bowlers ook probeerden, beide mannen sloegen er lustig op los. Na tien overs stond de teller al op honderd, waar het eerste wicket pas in de twaalfde over viel. Zo liep het VVV-totaal ras op.

Het was de tweede nederlaag voor Ajax dit seizoen, zonder gevolgen dus.

Ajax bowlers: Conner 2/15/3, Bindra 1/19/3, Mahzar 1/11/3.

Ajax aan bat: B. Kooistra 27, Mahzar 25, Q. Brouwer 24, Lamba 13, Spoor 13.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.