Hoop gloort weer voor ASC Oegstgeest

Hoop gloort weer voor ASC Oegstgeest

Redactie Leidsch Dagblad
Oegstgeest

Voetbal- en cricketclub ASC kan weer hopen op een verhuizing naar de Overveerpolder, waar plek is voor alle velden en onderdelen. De gemeenteraad van Oegstgeest heeft ingestemd met reparatie van het eerder bij Raad van State gesneuvelde bestemmingsplan.

Niettemin kan uitvoering van het omstreden project nog even duren. Zo stelt collegepartij Leefbaar Oegstgeest (LO) dat de raad het besluit niet eens mócht nemen. Volgens wethouder Wendelien Tönjann (VVD) is er niets aand e hand, en is de gevolgde procedure rechtmatig en bovendien keurig verlopen.

De tijd zal het leren, want de bezwaarmakers laten het er waarschijnlijk niet bij zitten. ,,We zijn uiteraard teleurgesteld, en moeten ons er nog op beraden. Maar dit wordt denk ik wel weer de Raad van State'', zegt Cees de Vreugd, van het naast de polder gelegen Guus Reitsmahof en de Stichting Behoud Dorpskarakter Oegstgeest (SBDO).

ASC hoopt wel dat de hele kwestie nu binnenkort gedaan kan zijn, zegt voorzitter Voetbal Hans Schiphorst. Hij is in ieder geval blij dat de gemeenteraad de reparaties heeft goedgekeurd. ,,Het is een belangrijke volgende stap. Als ze dat niet hadden gedaan waren we een heel stuk teruggeworpen.''

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.