Avanti haalt tot eigen verbazing maximale score in Ede

Ron Hoogendam
Ede

Tijdens de tweede ronde van de najaarscompetitie hebben Avanti en Pecos uitstekende zaken gedaan.

Avanti (eerste divisie groep A) rekende in Ede vakkundig af met gastheer BIT, het werd liefst 10-0. Dat er een maximale score uit de bus rolde, had niemand in het Hazerswoudse kamp verwacht. Zeker niet na de uitermate zwakke start tegen debutant Vriendenschaar (3-7).

Door het sterke herstel bezet de Hazerswoudse formatie na twee duels de tweede plaats, met vier punten achterstand op koploper SKF.

Op bezoek bij BIT liep het bij Avanti op rolletjes. Zeker toen Frank Hollak, die vorige week de schade nog beperkte, in de openingspartij nipt (9-11, vijfde game) Laurens van Raadshoven van zich af had geschud.

Toen Hollak halverwege het duel ook Maarten Loeve in vijven had verslagen, stond de teller op 0-5 en liep Avanti gedecideerd uit naar een maximale score.

Dit mede dankzij de weer fantastisch spelende Steffen Greup en Simon Goessens, die beiden vorige week een complete off-day hadden. Greup: ,,We hebben ons goed hersteld na vorige week. De uitslag is overtuigender geworden dan verwacht.’’

Pecos speelde thuis tegen Disnierats eveneens een prima wedstrijd die met 9-1 gewonnen werd. Ook de Oegstgeester ploeg, acterend in de eerste divisie groep B, draait na twee wedstrijden goed mee met een keurige en gedeelde eerste plaats samen met Hilversum.

De bezoekers uit Hoorn werden met name in de eerste duels stevig verrast door het trio Rene Waterreus, Youri Soons en kopman Tony Nader. Zo trok Soons in de vijfde game aan het langste eind in de partij tegen de stugge Stefan Heijnis.

Later had Soons het ook zwaar te verduren tegen Marco Gerritse, maar in deze partij verloor de Brabander in vier games.

Rene Waterreus en de nog ongeslagen Tony Nader (pas een game verloren) waren heer en meester. Het duo kreeg wel pittige weerstand in de dubbel. Soons: ,,We hebben goede zaken gedaan, boven verwachting gepresteerd. We hadden ons ook voorgenomen om volle bak te gaan. De sfeer is goed en we hebben elkaar uitstekend gemotiveerd.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.