Botsing van stijlen nog onbeslist voor MMO

Hielke Biemond
Hoogmade

Leek MMO na tien minuten op rozen te zitten, uiteindelijk mochten de Hoogmadenaren zich nog in de handjes knijpen met de 2-2 tegen SV Gouda. ,,Het is fifty-fifty’’, blikte trainer Ben Stukart alvast vooruit op de return zondag in de kaasstad.

Of de wens de vader is van de gedachte, de tijd zal het leren. De Goudenaren lijken toch minimaal licht in het (thuis)voordeel. Al is het maar omdat de nummer vier van de derde klasse B de runner-up van 3A in een ‘botsing van stijlen’ bijna scheel tikte. Waar MMO het moet hebben van hard werken en een hecht collectief, beschikt SV Gouda over uitsluitend rasvoetballers.

Desondanks maakten de werkpaarden het de sierpaarden knap lastig. MMO is in de terugwedstrijd dan ook zeker niet kansloos. Al is het maar omdat ze in Hoogmade beschikken over een fenomeen: met zijn Surinaamse roots is hij niet alleen qua uiterlijk een opvallende verschijning tussen de ferme polderknapen, ook met zijn sprekende voeten onderscheidt Jordi Wong zich van de rest. Met zijn 24ste en 25ste seizoenstreffer leek hij zijn ploeg binnen tien minuten in een zetel te schieten. Vooral de 2-0 was een plaatje. Twee tegenstanders poortte hij, alvorens de bal droog in de korte hoek te deponeren.

Wong was echter niet de enige uitblinker aan Hoogmadese kant. Ook reservekeeper Albin van Wieringen vervulde een heldenrol. Want de vliegende start had eerder een verlammende dan een bevrijdende uitwerking op de opportunistische thuisploeg.

De aansluitingstreffer hing in de lucht en Stukart besloot in te grijpen. Leroy van Goozen was echter nog niet aan zijn warming-up begonnen of de 2-1 viel. Het was de laatste actie voor de onderbreking, die eerder inging omdat een door de hitte bevangen MMO-supporter onwel was geworden. In afwachting van de ambulance gingen de spelers naar de kleedkamer.

Waar de bejaarde fan zienderogen opknapte, bleef zijn favoriete club ook na de hervatting naar adem happen. Al was Rudolf Bax pal voor het einde van de eerste helft uit een vrije trap nog dicht bij succes. Meteen na de doelwisseling was het echter Gouda dat op gelijke hoogte kwam. De thuisploeg leek rijp voor de sloop, maar bleef met vereende krachten en een portie geluk overeind. Zo bleef ‘doelpuntenmachine’ Azziz El Bouazatti (37 goals) vrij voor Van Wieringen haken in het gortdroge gras.

In de slotfase stroomden de krachten bij beide ploegen weg, werden de gaten op het middenrif steeds groter en kreeg ook MMO plotseling weer mogelijkheden. De grootste was voor Wong. Bij de kwieke spits, even daarvoor nog met een handje zoute chips ‘behandeld’ voor een krampaanval, was het beste er ondertussen ook wel van af. Niet zo vreemd, aangezien bij MMO ook de aanvallers het vuile werk niet schuwen. Stukart: ,,We weten waar hun kwaliteiten liggen, maar kennen ook hun kwetsbaarheden. In de omschakeling kunnen we ze pijn doen. Maar ongeacht de uitkomst is het seizoen voor ons al geslaagd.’’

MMO: V. Wieringen; V. Wieringen (65. Van Leijden), Lieverse, V. Leeuwen, V. Goozen (58. V. Goozen); Luykx, Bax, Bakker, Vlieger; Disseldorp, Wong.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.