ASC laat titelkans liggen

ASC-aanvoerder Sean Goebel betreurt een gemiste kans. Foto Orange Pictures/Tim Waslander

Hielke Biemond
Zoetermeer

Het scenario in de wedstrijd in Leimuiden voltrok zich precies zoals gehoopt. Alleen ’vergat’ ASC op bezoek bij concurrent FC Zoetermeer zijn eigen duel tot een goed einde te brengen. De ploeg uit Oegstgeest verloor met 1-0 en liet daarmee de eerste kans liggen om kampioen te worden.

,,De jongens zijn stil, teleurgesteld’’, vertelde ASC-trainer Raymond Noordam in de gang bij de kleedkamers. ,,We kunnen elkaar in ieder geval niets verwijten, we hebben gespeeld om te winnen. De kansenverhouding was misschien zes tegen vijf. Een gelijkspel behoorde zeker tot de mogelijkheden.’’

Als de Oegstgeestenaren een remise uit het vuur hadden gesleept in Zoetermeer, waren ze met drie punten voorsprong op Zoetermeer en Kickers ’69, dat gisteren verloor van GOL Sport, de slotdag ingegaan. FC Zoetermeer realiseerde zich echter terdege dat het knokte voor zijn laatste kans. De thuisclub maakte goed gebruik van de snelheid in de voorste linie, en loerde op balverlies van ASC. Dat kreeg via Sean Goebel een goede kans, toen de aanvoerder uit een corner de bal op de lat lepelde.

De echte doelkansen waren schaars voor rust. Beide teams lieten nog niet het achterste van hun tong zien. In de tweede helft ontbrandde de strijd pas goed. Zoetermeer sloeg na 55 minuten toe, uit wat Noordam ’een foefje’ noemde. ,,Bij een corner legden ze snel de wedstrijdbal, die even daarvoor was uitgeschoten, in de hoek. De bal waar we mee aan het spelen waren, lag nog achter de achterlijn. Onze organisatie stond nog niet goed, maar dan hadden we misschien beter moeten opletten.’’ Hoe dan ook, Wesley van Leeuwen schoot de bal fraai in het Oegstgeestse doel.

Trots

Noordam bracht meteen de meer aanvallend ingestelde Ward Buijze in. ASC kreeg nog een serie mogelijkheden, al hoefde de Zoetermeerse keeper niet al te vaak in te grijpen. Behalve bij een inzet van dichtbij van Jerome Rousseaux. Op de een of andere manier ging de bal niet over de doellijn. Dat Zoetermeer daarna ook nog aardig wat kansen kreeg, was logisch volgens Noordam. ,,We hielden open huis op jacht naar een treffer. Het kampioenschap wordt toch niet op doelsaldo beslist.’’ De gehoopte treffer kwam niet, en ASC bleef teleurgesteld achter. ,,Het hele seizoen hebben we geluk gehad, vandaag hadden we een beetje pech. Er is een aantal wedstrijden geweest waarin we geen punten verdienden en wel kregen. Ik heb voor de wedstrijd al gezegd tegen de jongens dat ze trots mogen zijn op de plaats waar we staan’’, zei Noordam. ,,We hebben even acht tellen gekregen. We hebben een week de tijd om de schade te repareren.’’

ASC zal zich niet anders dan anders voorbereiden op de laatste, beslissende competitiewedstrijd. ,,Als je nu nog iets speciaals moet doen, klopt er iets niet. We gaan gewoon normaal doen’’, aldus Noordam. ,,Heel houden is het devies. Ik ben al blij dat ik volgende week met de vaste jongens kan spelen.’’

Uitgerekend dorpsgenoot UDO is de opponent in de laatste wedstrijd. ,,Zij hebben vandaag de nacompetitie bereikt, maar het lijkt me niet dat we de punten van UDO cadeau gaan krijgen’’, zei de oefenmeester. FC Zoetermeer treft in zijn laatste duel Docos in Leiden. Als beide winnen, spelen ASC en FC Zoetermeer een beslissingswedstrijd om het kampioenschap. Sowieso promoveren ze naar de derde klasse. Kickers ’69 volgt de twee koplopers op één punt, en kan derhalve ook nog de titel pakken op de laatste speeldag.

ASC: Oosterhof, Wijnen, Kroft, Tas, Kuipers, Goebel, Dutrieux (69. Schouten), Padberg (79. Luijt), Van Tilborg (56. Buijze), Van Zandwijk, Rousseaux.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.