Vermiste badgasten Noordwijk zijn gevonden [update]

1 / 2
Internetredactie
Noordwijk

De strandgangers, voor wie zondagavond een grote zoekactie werd opgezet, hebben zich maandagmiddag bij de politie gemeld. Zondagavond werd er in Noordwijk melding gemaakt door een strandganger dat een stapel kleren en strandspullen al sinds half vijf verlaten was. De kustwacht en politie kwamen daarop massaal in actie.

De politiewoordvoerder Haaglanden zegt dat de twee strandgangers uit Laren zich gemeld hebben. Veel kan de politie echter nog niet vertellen, behalve dat de twee Laarders vandaag nog hun strandspullen van het bureau komen ophalen.

Eerder vandaag wist de politie nog niet om wie het ging. Wel vermoedde de politie dat het eerder om verplaatsing of diefstal van hun spullen ging, dan om verdrinking. Zondagavond hebben twee strandgangers bij strandpaviljoen ’De Branding Beachclub’ geklaagd over hun gestolen of verplaatste spullen. Die konden ze niet meer vinden. Dankzij deze tip heeft politie de badgasten mogelijk achterhaald.

De gevonden spullen komen overeen met de melding die bij De Branding gemaakt is. De man en vrouw kwamen rond 19.00 uur binnen, en zeiden dat ze hun portefeuilles en mobieltjes bij zich hadden, en dat er bij de verloren spullen, slippers van het merk ’Havaianas’ lagen. Die details komen overeen met de gevonden spullen. Maar de mensen zijn na hun melding uit De Branding vertrokken, voordat de politie contact met ze kon opnemen.

De reddingsactie van zondagavond was grootschalig. De bemanning van zeven boten van de Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB) en KNRM zochten naar de vermiste man en vrouw uit Laren.

Ook een SAR-helikopter rukte uit.

© Foto: Leon Gielen

Het stel was sinds 16.30 uur zondagmiddag niet meer bij hun handdoeken en tas gezien. De persoonlijke spullen lagen sinds die tijd onbeheerd ter hoogte van Huis ter Duin.

Agenten gingen met kledingstukken rond op het strand om te kijken of bij iemand een belletje ging rinkelen. Aanvankelijk leverde dit niets op, tot gisteravond een melding kwam uit strandpaviljoen De Branding.

Rond 22.30 uur werd de zoektocht gestopt, omdat het te donker werd. De politie heeft de eigendommen mee naar het bureau genomen.

Foto’s: Leon Gielen

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.