'22 mei is belangrijker dan 19 maart'

LD Politiek Live

Geen verkiezing zonder peiling. Daarom belt LD Politiek Live aan op nummers 19 en 3 om met inwoners uit Leiden, Oegstgeest en Katwijk te praten over de staat van de straat, de lokale politiek en de verwachtingen van een nieuw college. Aflevering 4: Arthur Karl (Van Leyden Gaellaan 3, Oegstgeest).

,,Ik woon ruim vijftig jaar in Oegstgeest. Eerst een stuk verderop, aan de Peit Heinlaan. Begin jaren zeventig heb ik dit huis zelf gebouwd. De gemeente beloofde toen dat op de groenstrook aan de overkant geen woningen zouden komen. Nou ja, als het geld op is, dan tellen ook de principes niet meer. Er staan nu huizen. Daarover ben ik wel in gesprek met de gemeente geweest, maar geen gehoor gevonden.

DuitslandIk ben in 1955 vanuit Duitsland naar Sassenheim gekomen. Daar heb ik een tijd in de assemblage van auto’s gewerkt. Ik ben langzaam opgeklommen tot het management en ben importeur voor Mitsubishi geworden. Ik ben wel honderd keer naar Japan geweest. Ik ken dat land erg goed. Dat maakt mij ook niet echt een Oegstgeestenaar. Ik woon er wel veertig jaar, maar ben vooral internationaal georiënteerd. Ik denk dat 22 mei (de Europese verkiezingen, red.) ook veel belangrijker is dan 19 maart … haha!

BankenIk heb de naweeën van Hitler Duitsland meegemaakt; de staart van de ellende. Ik ben er een overtuigd Europeaan door geworden. Dat hoor ik bij jongen politici nauwelijks; dat Europa vrede heeft gebracht door Duitsland, Frankrijk en Engeland afhankelijk van elkaar te maken. Ik hoor alleen Wilders tekeer gaan. Vergeet dan niet dat we alleen op Europese niveau de crisis kunnen oplossen. Kijk alleen maar naar Nederland; de regering heeft het uitstekend gedaan, maar de bankensector is alleen al vele malen groter dan de staat …

DochtersIk maak me grote zorgen over de werkloosheid. Mijn dochter is getrouwd met een Spanjaard - beiden zijn werkloos. Mijn andere dochter is ook werkloos. Dan komt het heel dichtbij. Deze generatie heeft het vele malen zwaarder dan wij. Natuurlijk moesten wij ook hard werken, zeker. Maar wat de jeugd nu meemaakt gaat veel dieper dan de oliecrisis van de jaren zeventig. Toch ga ik 19 maart stemmen voor de gemeenteraad. Ik heb nog nooit een verkiezing overgeslagen. Ik stem VVD. Maar niet omdat ik enorm onder de indruk ben van de mensen; ik ben een liberaal. Mijn hele leven al.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.