Bibliotheek Kaag en Braassem gered

Redacteur Rijn en Veen
Roelofarendsveen

Bibliotheek ’De Bloemlezer’ in Roelofarendsveen blijft open. Weliswaar zal het ’anders zijn dan voorheen’, zegt wethouder Floris Schoonderwoerd, want voor het bibliotheekwerk heeft de gemeente jaarlijks nog 200.000 euro beschikbaar.

Sluiting van de bibliotheek was één van de manieren waarop het gemeentebestuur vorig jaar hoopte te bezuinigen. Dat moest 325.000 euro opleveren.

Tegen dit plan rees echter veel verzet in Roelofarendsveen. Onder leiding van Veender Henk van Tol werden er zelfs wakes bij het gemeentehuis gehouden om sluiting te voorkomen. Ook Bibliotheek Rijn en Venen zag sluiting niet zitten: ook de filialen in andere dorpen zouden hierdoor worden getroffen.

Schoonderwoerd heeft nu een akkoord gesloten met directeur Mirjam in ’t Hout en Til Hagenaars van de Vrienden van Bibliotheek De Bloemlezer. Het gemeentebestuur betaalt 120.000 euro per jaar waarmee de ’leesbevordering voor kinderen’ en het boekenassortiment voor ouderen op peil kan blijven. Daarnaast is er 80.000 euro beschikbaar voor de bibliobus, die tien uur per week door de dorpen blijft rijden. Dat is wel 3,5 uur minder dan voorheen.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.