Rijnwoude doet lapje grond in de aanbieding

Redacteur Rijn en Veen
hazerswoude-rijndijk

De gemeente Rijnwoude gaat een lap grond van de hand doen langs de Rijndijk. Het gaat om het zogeheten perceel Kompier dat in drieën wordt gesplitst.

Op een van de stukken staat een woonhuis dat erbij wordt verkocht. Rijnwoude verwacht een bedrag van 120.000 euro op het gebouw te moeten afboeken.

Op Rijndijk 189a liggen de kavels die samen 3.200 vierkante meter groot zijn. De gemeente heeft het perceel met woning in 2004 gekocht met het oog op de woningbouwplannen bij het project Oostvaartpark. Die zijn op de lange baan geschoven.

Daarom wordt de grond nu weer verkocht en daarvoor in drieën gesplitst. Op de twee lege delen mogen woningen worden gebouwd. Daarvoor gaat nog wel overleg worden gevoerd met bewoners die er direct naast wonen. Zij hebben mogelijk ook interesse om hun terrein te vergroten.

Het woonhuis, nu nog anti-kraak bewoond, wordt nog voor de verkoop opgeknapt net als het tuintje ernaast. De gemeenteraad moet later deze maand de verkoop van de drie kavels nog officieel goedkeuren. Daarna wordt nog het zogeheten bestemmingsplan veranderd en een makelaar gezocht.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.