Debutante Diede de Groot wint Wimbledon [video]

Diede De Groot viert de zege.© Foto AFP

Haniff Harharah
Londen

Als debutant op Wimbledon heeft rolstoeltennisster Diede de Groot (20) haar eerste Grand Slam-titel in de wacht gesleept.

Een dag later lukte het haar aan de zijde van landgenote Marjolein Buis niet om de titel in het dubbelspel te bemachtigen. Yuji Kamiji uit Japan en de Britse Jordanne Whiley, voor het vierde jaar op rij ongenaakbaar in Londen, waren in drie sets te sterk: 2-6, 6-3, 6-0.

In de zomer van 2015 besloot De Groot om fulltime te gaan trainen bij de Alphense tennis- en squashvereniging Nieuwe Sloot. Ze woont in Oudewater.

Onder begeleiding van oud-proftennisster Amanda Hopmans en met haar grote voorbeeld Esther Vergeer (zeven keer paralympisch kampioene en 44-voudig Grand Slam-winnares) als mentor op de achtergrond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De route naar succes was op dat moment al uitgestippeld. ,,Mijn droom is om over drie jaar aan de wereldtop te staan’’, sprak de Oudewaterse destijds hardop uit. Niet wetende dat ze het jaar daarop al op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro al een zilveren medaille in het dubbelspel zou veroveren.

Dit jaar debuteert De Groot op de vier Grand Slam-toernooien. Waar ze op de Australian Open en Roland Garros nog bleef steken in de openingsronde, was het op Wimbledon dus gelijk raak. Nu rest alleen de US Open nog.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.