Extra feest op Kaasmarkt maakte Leidens Ontzet veiliger

Loman Leefmans
Leiden

Er móést tijdens Leidens Ontzet een feest op de Kaasmarkt komen, vanwege de veiligheid. Dat antwoordt burgemeester Henri Lenferink op vragen van het CDA-raadslid Joost Bleijie.

In het vooroverleg met brandweer en politie werd duidelijk dat door het wegvallen van de Garenmarkt als evenementenlocatie, het érg druk kon worden rond Stadhuisplein en de Hooglandse kerk. Daarom is besloten voor een extra feest op de Kaasmarkt, meldt Lenferink. Er waren snel twee organisatoren benaderd die in ijltempo een evenement op poten konden zetten. De gemeente stond vanwege de korte organisatietijd garant voor 35.000 euro.

Lenferink kan zich de kritiek op de gang van zaken voorstellen, van horeca-ondernemers en bewoners. Het was achteraf beter geweest als ook andere bedrijven waren gevraagd of ze op korte termijn een feest konden organiseren. En het ongekend snel verstrekken van een evenementenvergunning was ook ongebruikelijk, beaamt de burgemeester. ’Er was echter sprake van een uitzonderlijke en naar verwachting eenmalige situatie.’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.