Trekkertrek leuker dan Olympische Spelen

Redacteur Rijn en Veen
Kouderkerk aan den Rijn

Heel even zag het ernaar uit dat de 21ste editie van de Trekkertrek in Koudekerk aan den Rijn zou worden afgelast. Dat was woensdag, toen tijdens de opbouw in korte tijd 25 millimeter regen viel. ,,Die avond kwam er geen auto van het terrein af’’, zegt Thijs Ammerlaan, die er als vrijwilliger al bij is vanaf de tweede Trekkertrek. ,,Het was één grote modderpartij.’’ Alle lof dus voor de organisatie, die deze zaterdag toch weer een succesvolle Trekkertrek van start kon laten gaan.

Het doorzettingsvermogen en de saamhorigheid die daarvoor nodig waren, zijn kenmerkend voor het festijn, dat door een trouwe club vrijwilligers wordt georganiseerd. Ammerlaan: ,,Het is één grote jaarlijks terugkerende reünie. We zijn hier met vrienden onder elkaar.’’ Daarom ook omschrijft Ammerlaan de sfeer als ‘meer dan gemoedelijk’. ,,Er gebeurt hier niks vervelends. Iedereen komt zonder haast en met alle tijd voor een praatje.’’

Het megafestijn op het terrein van Spanbeton is vandaag het domein van gezinnen, vriendengroepen en heel veel ‘trekkers’. Want dat staat vast: De tractoren staan ‘zeker weten’ centraal op de Koudekerkse Trekkertrek. Ondanks de enorme hoeveelheid vertier in de vorm van clowns, springkussens, eettentjes en kermisattracties.

Rond het middaguur is Jacoline van Schaik een van de vele fanatieke supporters op de tribune. Haar zoon Jeroen wordt eerste in de klasse 3,5 ton. Zij kan haar geluk niet op. ,,Tractorwedstrijden zijn verslavend’’, weet ze. ,,Mijn man was al regelmatig deelnemer toen hij mij overhaalde een keer mee te doen.’’ Nu gaat de familie jaarlijks verschillende Trekkertreks in het land af. ,,Maar de Koudekerkse Trekkertrek is verreweg de gezelligste. Dat kun je gerust opschrijven’’, aldus de Zegveldse Van Schaik, die deze ochtend als enige deelnemende vrouw vierde werd bij de categorie 2,5 ton.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.