Quick Boys houdt Ter Leede op 1-1

Redactie Leidsch Dagblad
sassenheim

In een wedstrijd met twee gezichten hielden hoofdklassers Ter Leede en Quick Boys elkaar zaterdag op 1-1. Met die uitslag was koploper Ter Leede nog het meest gebaat, omdat bijvoorbeeld nummer twee VVA '71 verloor.

,,We zijn een punt uitgelopen'', was voor Henk Wisman, trainer van de Sassenheimse lijstaanvoerder, de conclusie van het weekend. Zijn ploeg mocht van geluk spreken dat Quick Boys bij een 0-1 voorsprong aan het begin van de tweede helft een penalty miste. Althans, doelman Serge van den Ban stopte de inzet van Leidenaar Tommy Bekooi.

Vijf minuten later stond het 1-1, na een doelpunt van Robert Steemers en daarna kon de Katwijkse club een paar keer zijn goalie bedanken. Patrick de Groot redde een aantal keer knap.

Hendrik van Beelen had zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong gebracht, in het deel van de wedstrijd ook waarin Quick Boys het meeste te vertellen had. Ter Leede was slordig, gehaast en overrompeld. Quick Boys speelde scherp en fris.

Voor de Katwijkers kon de bollenderby tegen Ter Leede het begin worden van een eindsprint die het kleurloze seizoen alsnog een glans moest geven. Met het behalen van de derde en laatste periode zou Quick Boys zich alsnog voor de nacompetitie kunnen plaatsen. ,,Dat is ook ons doel'', zei interimtrainer Gerard de Geus zaterdag.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.