Wildcard Jelle Sels voor TEAN

Jelle Sels.

Jelle Sels.© Foto TEAN

Gertjan van Geen
Alphen aan den Rijn

Jelle Sels is er niet in geslaagd het Future-toernooi van TC Het Hofland op zijn naam te schrijven. In Schoonhoven verloor de Alphenaar de finale van de Oostenrijker Gibril Diarra in drie sets: 6-3, 3-6, 6-3.

De 22-jarige Sels klom dit jaar via een aantal kwartfinale- en twee halvefinaleplaatsen in het Future-circuit naar de 587ste plaats op de wereldranglijst. Hij was daarmee op papier de favoriet in de finale tegen Diarra, die op de 665ste plek bivakkeert. Op de baan was van het verschil in ranking niet veel te merken, getuige de uitslag.

,,Jammer’’, reageerde Sels op de derde nederlaag in evenzovele finales in een Future-toernooi. Hij neemt zijn goede vorm mee naar Alphen aan den Rijn, waar hij vanaf morgen deelneemt aan het TEAN International op zijn thuisbaan. Dat is een Challenger-toernooi, een categorie hoger dan de Futures. Sels ontving een wildcard van de organisatie. ,,Gelukkig maar. Anders had ik vandaag drie wedstrijden moeten spelen om me te kunnen kwalificeren voor het hoofdtoernooi.’’

Vorig jaar werd Sels in de eerste ronde uitgeschakeld. In deze editie trof de Alphenaar het niet met de loting. Zondagmiddag werd Sels gekoppeld aan Oscar Otte. De Duitser is de nummer 146 van de wereld en staat in Alphen als derde geplaatst.

Favoriet voor de titel is Carlos Berlocq. De Argentijn staat nog net in de tophonderd: 95ste. Op de US Open verloor hij in de eerste ronde van zijn landgenoot Diego Schwartzman.

Florian Mayer (74) en Damir Dzumhur (56) trokken zich op voorhand terug. Het toernooi in Alphen aan den Rijn, dat vandaag zijn laatste dag van de kwalificaties beleeft en morgen van start gaat, heeft in Tommy Robredo zijn bekendste deelnemer. De Spanjaard, ooit nummer 5 van de wereld, speelt in de eerste ronde tegen de Nederlander Botic van de Zandschulp.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.