Uiteenlopende verklaringen over ontslag trainer Ter Leede-vrouwen

Jerrol Elburg (links) bij een van zijn eerdere clubs. © Archief Studio Kastermans

Hielke Biemond
Sassenheim

Jerrol Elburg, trainer van de Ter Leede-vrouwen, werd vorige week op non-actief gesteld. Over het hoe en waarom hebben coach en aanvoerder een andere uitleg, maar geen van beide lijkt daarbij de waarheid geweld aan te doen.

,,De samenwerking met de trainer van het tweede liep dusdanig slecht, dat het bestuur de samenwerking met mij besloot te ontbinden”, zegt Elburg zelf. ,,De omgang met de speelsters liet te wensen over”, voert aanvoerder Monica Hoogendam als reden aan.

Over één ding zijn de betrokkenen het eens: aan de vaktechnische kwaliteiten van de oud-trainer van onder andere de jeugd van Feyenoord, FC Dordrecht, FC Volendam, ADO Den Haag en Almere City lag het niet.

Ergernis

Hoogendam: ,,Het is een super goede trainer. Hij had altijd alles tot in de puntjes voorbereid. Ook zijn oefenstof was prima. Alleen hoe bepaalde zaken gingen, wekte op een gegeven moment ergernis. Hij vatte veel opmerkingen of vragen op als kritiek, terwijl wij gewoon graag dingen uitgelegd wilden hebben of anders wilden zien.”

Hoewel Elburg dat laatste bestrijdt, is het feit in ieder geval wel dat hij van de selectie geen goedlopend elftal wist te boetseren, met het onnodige 3-1 verlies tegen degradatiekandidaat Fortuna Wormerveer –anderhalve week geleden- als dieptepunt. ,,Als je de selectie bekijkt zouden we veel hoger moeten staan dan op de zesde plaats. We speelden onder ons kunnen en hadden niet het gevoel dat Jerrol begreep hoe hij dat kon ombuigen.”

Leerschool

Elburg, die deze zomer Bram Berk verving die door droeve omstandigheden onverwacht moest afhaken, werkte nog nooit eerder met vrouwen en spreekt ’van een leerschool van jewelste’. ,,Ik heb wel gemerkt dat het werken met vrouwen heel anders is dan met mannen. Ik heb dit ook helemaal niet zien aankomen.”

Wel merkte hij de strubbelingen met Frank van Dam, sinds anderhalf jaar trainer van de reserves van Ter Leede en al jarenlang kritisch volger van de vrouwen. ,,Dat ging van meet af aan stroef. Wij lagen elkaar niet, hadden geen klik”, merkte de coach uit Zeist.

Het was volgens Elburg voor voorzitter Ronald Vonk reden om voor de al langer zittende Van Dam te kiezen. Die laatste neemt nu overigens de honneurs waar. Zaterdag spelen de roodgelen voor de beker nog tegen Venray, maar daarna is pas 13 februari weer de eerste competitiewedstrijd. Hoogendam: ,,De club heeft daarom gelukkig genoeg tijd om een nieuwe trainer te vinden.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.