Overvallers Leiderdorp kozen best beveiligde huis aan Muzenlaan uit

Politie-onderzoek na de woningoverval in Leiderdorp.

Politie-onderzoek na de woningoverval in Leiderdorp.© Foto Toon van der Poel

Janneke Dijke
Leiderdorp

De woning aan de Leiderdorpse Muzenlaan waar in de nacht van vrijdag op zaterdag een bewoonster werd overvallen en vastgebonden, is een van de beter beveiligde huizen in de buurt.

Buurtbewoners vermoeden daarom dat de overvallers specifiek dit huis op het oog hadden.

De politie noemt dit ‘terechte vragen’, maar wil er in het belang van het onderzoek niets over zeggen.

(Lees hier: Twee personen aangehouden na woningoverval Leiderdorp)

De 33-jarige bewoonster werd die nacht om kwart voor 4 wakker van geluiden, zo meldt de politie.

Toen ze ging kijken zag ze twee gemaskerde mannen in haar woning staan. Die bonden haar vast en doorzochten de woning. Ze namen een ‘gering geldbedrag’ en persoonlijke spullen mee, aldus de politie.

Rond vier uur vertrokken ze, waarna het de vrouw lukte de politie te alarmeren.

Die onderzocht de woning en hield vrij snel twee mannen aan op de A12. ,,Later bleek dat zij er toch niets mee te maken hadden’’, aldus een woordvoerster van de politie.

De politie is nog op zoek naar de overvallers, die tussen de 20 en 30 jaar oud zijn. Tijdens de overval was de zoon van de vrouw thuis. Het kind in de basisschoolleeftijd sliep overal doorheen.

In Leiderdorp is geschokt gereageerd, maar diverse omwonenden zegt dat de overval hen niet verbaast.

Het huis heeft als enige in de straat voor alle ramen rolluiken en bij de voordeur is geen braakschade te zien. Buren, die anoniem willen blijven, hebben er een raar gevoel bij.

,,Als je in deze straat wilt inbreken, neem je toch een huis dat minder goed beveiligd is en waarbij je door het raam kunt kijken om te zien of er iets te halen valt?’’, zegt iemand.

Een andere buurtbewoner: ,,De verbouwing heeft een paar jaar geduurd, er werd van alles en nog wat gedaan, zelfs het complete trappenhuis werd vervangen. Dat doe je toch niet bij zo’n simpel rijtjeshuis?’’

De bewoonster is volgens hen niet vaak thuis, en als ze thuis is zijn de luiken ook vaak dicht. De ochtend na de overval was de vrouw volgens een buurman naar haar werk.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.