Leidse roeiers beginnen goed aan WK [video]

Marie-Anne Frenken. Archieffoto Dick Hogewoning

Marie-Anne Frenken. Archieffoto Dick Hogewoning

Hielke Biemond
Aiguebelette

Bij de wereldkampioenschappen roeien in het Franse Aiguebelette zijn de drie Leidse roeiers uitstekend begonnen.

Marie-Anne Frenken plaatste zich met haar lichtgewicht dubbelvier met een tweede plaats direct voor de finale van vrijdag. Alleen Groot-Brittannië was het kwartet te snel af.

,,Het ging naar verwachting en we zijn tevreden. Er moet nog wel wat meer in zitten maar we hebben nu drie dagen om nog lekkere halen te maken en de puntjes op de i te zetten” vertelde de slagroeister.

Medaille

Gezien de geroeide tijden zou een medaille binnen de mogelijkheden moeten liggen. Nicole Beukers roeide met de zware dubbelvier ook een goede eerste race. Achter wereldkampioen Duitsland werd eveneens een tweede stek behaald, maar helaas gaf dat hen géén recht op een plek in de finale. Die moet woensdag in de herkansing worden behaald.

Desalniettemin was de roeister van Njord tevreden. ,,Het was een mooie eerste race. Woensdag gaan we het eerste deel zo laten en dan in de laatste 1000 meter nog iets assertiever en overtuigender varen.”

Concurrenten

Het viertal ontloopt door hun tweede plaats van vandaag dan enkele sterke concurrenten. Ook de Holland Acht met Boudewijn Röell liet zich van voren zien. In een spannende heat legde topfavoriet Groot-Brittannië uiteindelijk beslag op de enige te vergeven finaleplek, Nederland eindigde als tweede.

De Leiderdorper was desondanks zeer tevreden. Het sterk geachte Rusland en Nieuw-Zeeland werden onder andere verslagen. ,,Dit was de beste race van het seizoen. We hebben de laatste weken veel getraind op ontspanning en dat er kwam goed uit. Vooral de tweede 500 meter was uitstekend, daarna wilden we nog een extra stapje, maar dat was iets teveel op kracht.”

(App-gebruikers zien een video hier)

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.