Quick Boys bestolen door eigen mensen

Hielke Biemondh.biemond@hollandmediacombinatie.nl
Katwijk

De Katwijkse voetbalvereniging Quick Boys heeft twee vrijwilligers op non-actief gesteld. Zij worden verdacht van het stelen van geld uit de clubkas. Er zijn mogelijk meer verantwoordelijken voor het verdwijnen van ’aanzienlijke geldbedragen’.

Voorzitter Henk-Jan van Maanen wil zo lang het interne onderzoekt loopt niet zeggen om hoeveel geld het gaat. Afhankelijk van de resultaten daarvan besluit het bestuur of het aangifte doet van diefstal.

Voor het onderzoek, dat bijna een jaar geleden begon, heeft de Katwijkse club de hulp ingeschakeld van bedrijfsrecherche. Dat heeft al dermate concrete resultaten opgeleverd dat verdachten konden worden aangewezen. ,,We hebben een aantal mensen geconfronteerd met de situatie’’, zegt Van Maanen. ,,Uit dat gesprek kwamen bruikbare tips.’’

De op non-actief gestelde vrijwilligers komen in elk geval voor de interne tuchtcommissie van Quick Boys. Ook door de kwestie vooralsnog binnenskamers te houden, worden de betreffende personen al beschadigd, beseft Van Maanen. ,,Binnen een vereniging weten mensen dat zij met hun vingers ergens in hebben gezeten waar het niet mocht. Hun sociale netwerk valt in duigen. Maar als aangifte doen nodig is, schromen wij niet.’’

Quick Boys is volgens Van Maanen zelf met het verhaal naar buiten getreden om indianenverhalen te voorkomen. Hij is flink geschrokken, maar tegelijkertijd opgelucht dat de oorzaak van de kasverschillen nu lijkt te zijn opgehelderd. Hij stelt dat gebrekkige sociale controle en een gemakzuchtige omgang met regels een klimaat heeft geschapen om te stelen voor ’mensen die de verleiding niet kunnen weerstaan’.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.