10 september ’T. rex in Town’

Wilfred Simons
Leiden

De T. rex van Naturalis Biodiversity Center, onofficieel Michele genaamd, komt op zaterdag 10 september naar Leiden. Dit maakte het museum in Leiden donderdagmiddag bekend. Ter gelegenheid van de komst van het 66 miljoen jaar oude fossiel richt het museum in het Pesthuis de tentoonstelling ’T. rex in Town’ in.

De T. rex wordt in die tijdelijke tentoonstelling, die tot juni 2017 moet lopen, omringd door zogeheten animatronics, bewegende modellen van levensechte dinosauriërs. Ook zijn er presentaties waarin bezoekers zelf aan de knoppen kunnen zitten om er achter te komen hoe snel een T. rex kon lopen en hoe sterk het dier was.

In ’T. rex in Town’ brengt Naturalis ook het al bestaande Dinolab onder, waar paleontologen van het museum werken aan de reconstructie van vijf triceratopsen. Deze fossielen vond Naturalis in 2013 en 2015 in Wyoming, waar de onderzoekers eerder tevergeefs naar T. rex-resten hadden gezocht.

In het Black Hills Institute in South Dakota legt een team paleontologen onder leiding van Pete Larson op dit moment de laatste hand aan een montage van de T. rex.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.