Twee aanhoudingen na vondst lichaam Tomatenstraat in Leiden [video]

1 / 2
Annet van Aarsen
LEIDEN

In een woning aan de Tomatenstraat in Leiden is zondagavond een lichaam onder verdachte omstandigheden aangetroffen. Er zijn twee mannen aangehouden, onder wie de huurder van de benedenwoning.

De buren ontdekten rond kwart voor acht dat er iets mis was. ,,Ik zag ineens allemaal blauw licht in de straat en ik hoorde een hoop lawaai beneden’’, zegt een van hen. Hij zag hoe de buurman geboeid werd afgevoerd. ,,De hoofdbewoner stond zelf al buiten toen de politie arriveerde.’’

De politie zette de Tomatenstraat af, en om de directe omgeving van de plaats delict werden hekken met zeilen geplaatst. Er kwam een calamiteitencontainer te staan en de recherche begon met een grootschalig onderzoek.

Een bewoner uit de portiek - vier huishoudens delen de voordeur - meldt dat hij niet naar buiten mag. ,,Ze zijn alles aan het uitpluizen, de woning zelf natuurlijk, maar ook de portiek, de voortuin en de achtertuin. Ze zeggen dat het nachtwerk wordt, dat ze misschien pas ’s ochtends klaar zijn.’’

De buurman die is opgepakt, woonde nog maar een paar maanden in de benedenwoning. Volgens buurtbewoners was het op het adres vaker onrustig. De man werd eerder al eens opgepakt, onbekend is waarom. Zondag zou er eerder op de dag mogelijk ruzie zijn geweest. Mensen in de straat melden dat ze geschreeuw hebben gehoord.

Foto’s: Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Video uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.