Titeldroom Ter Leede valt hard in duigen

Patrick Moeke
Mijdrecht

Hier had helemaal niemand bij Ter Leede rekening mee gehouden. Een 2-1 nederlaag bij het al uitgespeelde Argon zette een vette streep door de titelaspiraties. Alleen wanneer Ter Leede volgende week met 12-0 van Sliedrecht wint, is het kampioen.

Maar kort na afloop van het duel tegen Argon leek niemand bij Ter Leede daar geloof in te hebben. Argon, een ploeg die nergens meer om speelde en al minder was gaan trainen, maakte aan de titelaspiraties van Ter Leede een eind. Stampvoetend haastten de supporters van Ter Leede zich na het laatste fluitsignaal naar de twee bussen die uit Sassenheim waren meegereisd.

Dat Ter Leede de overwinning in Mijdrecht niet cadeau zou krijgen werd al na een paar minuten duidelijk. Syrano Morrison had het doel van Bogdan Constantin al eens onder vuur genomen toen hij het even later nog een keer probeerde. De doelman redde, maar op de rebound van Ian van Otterlo had hij geen antwoord.

Ter Leede moest het antwoord op de openingstreffer van Argon schuldig blijven. De ploeg van Henk Wisman had het meeste balbezit, maar veel meer leverde dat niet op. De Mijdrechters bleken een stuk effectiever. Opnieuw mocht Van Otterlo onbedreigd uithalen en zo de 2-0 binnen schieten. Saillant detail: diezelfde Van Otterlo speelt vanaf volgend seizoen bij Ter Leede.

Ondertussen werd door de fans het duel tussen Spijkenisse en RVVH via de sociale media nauwlettend gevolgd. Lang stond het daar 0-0, maar ruim in de tweede helft sijpelde het bericht door dat Spijkenisse op voorsprong was gekomen. Wanneer Ter Leede niet zou winnen van Argon zou de titel opeens uit het zicht verdwenen zijn.

Wisman had inmiddels Oussama Siali, Mike Boelee en Kevin Duthler in de ploeg gebracht. Een aanvalslinie van vijf spelers moest een nederlaag alsnog zien te voorkomen. Via een uitstekende kopbal van Tony Schreurs op aangeven van Jeffrey Bok kwam Ter Leede terug in de wedstrijd. Argon stond met de rug tegen de muur en verschillende spelers hadden vanwege kramp letterlijk moeite om overeind te blijven staan. Niettemin hield de thuisploeg stand ook al moest de paal daar in de slotfase nog bij helpen.

Voor Ter Leede was het een hard gelag. Alle aanvallende intenties ten spijt, een 12-0 overwinning op Sliedrecht is niet realistisch. „We hebben tot het laatst geprobeerd om het voetballend op te lossen”, zei Wisman. „In de tweede helft ging dat beter dan de eerste helft. Maar over het algemeen voetbalden we veel te krampachtig. De verdedigende organisatie stond niet goed waardoor we die tegentreffers te verwerken kregen. Op het laatst werd het alles of niets, maar bij iedere poging werd er een been voor gezet.”

De titelaspiraties staan in de ijskast, de derde divisie kan alleen via de nacompetitie bereikt worden. Trainer Wisman gelooft nauwelijks nog in de theoretische kans dat Ter Leede volgende week uit zijn slof schiet. „Ik weet het niet. We gaan het zien.”

Ter Leede: Constantin, Vierbergen (64. Boelee), Van der Lans, Arroyo, Robertson, Kappenberg (64. Siali), Zwetsloot, Bok, Schreurs (82. Duthler), Ammerlaan, De Kruys.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.