Wassenaar zet streep onder de seksrel

Redacteur Leiden
Wassenaar

Door de portemonnee te trekken hoopt Wassenaar voorgoed een streep te hebben gezet onder de seksrel.

De gemeente betaalt de drie raadsleden Mary-Jo van de Velde, Ben Paulides en Henk de Greef in totaal 112.000 euro aan juridische kosten en andere schadevergoeding.

Oud-wethouder Henk de Greef (VVD) krijgt in totaal 31.000 euro als vergoeding voor de gemaakte juridische kosten.

Hij ziet af van verdere schadevergoeding. Hiermee voorkomt de gemeente verdere kostbare juridische procedures en voor Wassenaar negatieve publiciteit.

Een meerderheid van de raad stemde maandagavond met de schikking in, zij het met tegenzin. Ze vinden eigenlijk dat de de gemeente geen partij is in een uit de hand gelopen conflict tussen De Greef en Van de Velde van de fractie WatWassenaarWil (WWW).

De Greef zou haar tijdens die bewuste nazit in februari 2012 hebben gezegd dat hij ‘haar met de gordijnen dicht en de kleren uit een lesje zou willen leren.’

De oud-wethouder ontkent de uitspraken te hebben gedaan. Van de Velde kreeg de steun van haar fractievoorzitter De Vries en van DLW-raadslid Paulides die getuige was. Voor de fractie WWW was het voorval aanleiding er schriftelijke vragen over in te dienen, waardoor de kwestie in de publiciteit kwam. Daarmee was de Wassenaarse seksrel een feit.

Door de schikking waaraan de advocaten van de gemeente, de oud-wethouder en de drie raadsleden de afgelopen maande hebben gewerkt, vertrouwt Wassenaar erop dat de media-aandacht voor het heikele onderwerp verdwijnt.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.