Van Leeuwen: ’Prijs voor heel VVSB’

Hielke Biemond
Noordwijkerhout

Wilfred van Leeuwen heeft aan de opzienbarende bekercampagne met topklasser VVSB de prestigieuze Rinus Michels Award overgehouden.

Duizenden collega’s en een vakjury verkozen hem vrijdag op het Nederlandse Trainerscongres in het stadion van PEC Zwolle tot beste amateurtrainer van het seizoen.

Een grote verrassing was dat natuurlijk niet: het was voor het eerst sinds IJsselmeervogels in 1976 dat een amateurteam de halve finale van de KNVB-beker bereikte. ,,Toch weet je het nooit’’, sprak de winnaar. ,,Als driekwart van de aanwezige trainers uit het oosten van het land komt, gaan ze misschien op collega’s uit die regio stemmen. Maar dat is dus niet gebeurd.’’

Van Leeuwen, die in 2010 als trainer van Westlandia ook al eens genomineerd was, noemde het ’een mooie erkenning voor alle prestaties’. ,,Dit is zeker niet alleen mijn prijs. We spelen met VVSB al drie seizoenen in de top van het amateurvoetbal. Daar leveren veel mensen een bijdrage aan.’’

Zijn seizoen kan zondag nog meer glans krijgen. Dan kan VVSB zich in de thuiswedstrijd tegen HBS plaatsen voor de nieuwe tweede divisie.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.