VVSB lang te vriendelijk tegen Rosmalen

Hielke Biemond
Noordwijkerhout

Met de mooie overwinning op Capelle en de prachtige avond op Woudestein in de achtste finale van de KNVB-beker veroverde het sympathieke VVSB een plek in het hart van menig voetballiefhebber. Zondag dreigde de ploeg van Wilfred van Leeuwen even door te slaan in die vriendelijkheid door laagvlieger OJC Rosmalen lang in leven te houden. Het liep uiteindelijk goed af: 3-0.

Dat VVSB meer dan voldoende voetbalkwaliteit in de ploeg heeft, staat buiten kijf. Dat bewezen de laatste twee wedstrijden tegen TEC (2-1 nederlaag) en Capelle (3-2 bekeroverwinning) ook weer.

Toch zal de ploeg uit Noordwijkerhout vaker en sneller de tanden moeten laten zien, wil het aan het einde van het seizoen in de ten doel gestelde top zeven eindigen. Het heeft soms te veel weg van een verzameling ideale schoonzonen. Af en toe iets meer gif of meedogenloosheid levert minder onnodig puntverlies op.

Dat VVSB die ’over mijn lijk’ mentaliteit bij vlagen wel op de mat legt, bewees de tweede helft van afgelopen woensdag tegen Capelle. Toen keerden de Noordwijkerhouters, met een enorm fanatisme, grote concentratie en dodelijkheid voor het doel een achterstand om.

Trainer Van Leeuwen constateerde daarom terecht dat het die lijn is die zijn ploeg moet doortrekken. ,,We zullen elke wedstrijd moeten brengen wat we van de week na rust hebben gebracht. En niet denken dat we het allemaal maar even doen. Die ballen moeten er gewoon in.’’

Verwacht

Want ook tegen Rosmalen, de nummer veertien in de zondag topklasse, was het spelbeeld zoals verwacht. De thuisploeg bepaalde en op de eerste twintig minuten na leverde dat veel kansen op.

Vanaf het moment dat Tommy Bekooij, de gevaarlijkste man aan de kant van VVSB, de ban brak door een voorzet van Frans van Niel binnen te knikken, werd het Rosmalense doel flink ondervuur genomen. ,,En de tweede helft leek het helemaal een schiettent’’, aldus Van Leeuwen.

Toch duurde het te lang voordat de thuisploeg de trekker overhaalde. Onder anderen Frans van Niel en Maikey Parami misten wat scherpte. Dat maakte dat OJC nog punten had kunnen stelen, als keeper Ronald van der Meer zich niet twee keer scherp had getoond bij schoten van dichtbij.

Vlak na de grootste mogelijkheid van bezoekers op de gelijkmaker, sloeg Bekooij voor de tweede maal toe. Stijn van der Slot tekende vlak voor tijd voor 3-0. ,,Dit hadden we sneller moeten beslissen. Toch denk ik dat we goed gevoetbald hebben en na zo’n week met een heerlijk gevoel de winterstop in gaan’’, besloot matchwinner Bekooij.

VVSB: Van der Meer, De Rijk, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic (58. P. van der Slot), Ruigrok, Van Niel (80. Zigo Tichem), Parami, Serbony (80. S. van der Slot), Bekooij.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.