LOHC haalt het net niet

Tom Mentink
Oegstgeest

De vrouwen van LOHC zijn er niet in geslaagd om promotie naar de overgangsklasse af te dwingen. De ploeg van Eddie Simmons ging in het tweede en derde playoffduel met 1-0 onderuit tegen het Nijmeegse QZ.

Afgelopen woensdag werd het eerste duel nog via shootouts gewonnen en dus hoefden de Oegstgeestenaren nog maar één wedstrijd te winnen.

,,We waren er zó dichtbij’’, besefte Simmons. ,,Natuurlijk baal ik, maar we hebben het fantastisch gedaan. Het vrouwenteam is nog nooit zo dichtbij de overgangsklasse geweest. Sterker nog: ze hebben nog nooit overgangsklasse gespeeld. We hadden dus geschiedenis kunnen schrijven. Dat zegt toch wel iets over hoe wij nu bezig zijn.’’

In het derde play-offduel in Oegstgeest had LOHC genoeg kansen om op voorsprong te komen, maar zes strafcorners en een strafbal werden gemist. Bij de bezoekers viel de openingstreffer wél, uit een strafcorner tien minuten voor tijd. ,,Dat is iets waar we aan gaan werken. Het rendement van strafcorners moet omhoog’’, vertelde Simmons, die wel ontzettend tevreden was over het spel.

,,We hebben een perfecte wedstrijd neergezet. Na zes play-offduels in 14 dagen konden ze het nog steeds opbrengen. Daar moet ik mijn team een compliment voor geven. We waren gewoon beter. De coach van QZ kwam zelfs nog maar mij toe en zei precies hetzelfde.’’

Volgens Simmons is het misschien wel beter dat zijn ploeg niet naar de overgangsklasse is gepromoveerd. ,,Als je promoveert, moet je er zeker van zijn dat je goed genoeg bent om je te handhaven. We moet komend jaar gewoon weer verder bouwen en dan komen we er wel’’, zei de coach.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.