Sabrina Starke en Roy Ayers op SummerJazz

Theo de With
Leiden

SummerJazz breidt dit jaar het festivalterrein in de Leidse Hout uit. Het theehuis, podium De Waterlelie en de grote vijver worden er ook bij betrokken.

Het jazzfestival wordt gehouden op zaterdag 21 mei. Dat is twee weken eerder dan de laatste jaren gebruikelijk was. ,,Maar de Signatures Cultuurweken zijn vroeger’’, legt coördinator Marlijn Kok uit. ,,En daar willen we graag deel van blijven uitmaken.’’

Op het festival wordt onder anderen opgetreden door grote namen als Roy Ayers en Sabrina Starke. Ook aanstormend talent als Nik West en Plaistow wordt een podium geboden. Naast muziek is er op SummerJazz ook ruimte voor dans, cabaret en poëzie. Zo zal de Rotterdamse dichter Jules Deelder van zich laten horen.

Nieuw dit jaar is het kinderdorp, waardoor het voor gezinnen nog aantrekkelijker wordt om naar het festival te komen.

,,Daarom wordt het festivalterrein groter gemaakt’’, zegt Marlijn Kok. ,,De omgeving van het theehuis wordt erbij betrokken. Dat zal daardoor op zaterdag 21 mei niet vrij toegankelijk zijn. Op de bospaden krijgen gehandicapte kunstenaars van Gemiva een openluchtgalerie om hun werk te tonen.’’

De complete programmering van SummerJazz wordt volgende week bekendgemaakt. Kaarten à 18,50 euro zijn al in de voorverkoop. Voor kinderen tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

SummerJazz is nog op zoek naar vrijwilligers die de helpende hand willen toesteken op het festival. Meer informatie is te vinden op www.summerjazzleiden.nl.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.