Alphense band Venhill speelt op Werfpop

De Alphense band Venhill.© Publiciteitsfoto

Theo de With
Leiden

Over een maand is het weer zover: Werfpop. Het gratis popfestival strijkt op zondag 8 juli voor de 37ste editie neer in de Leidse Hout.

Stukje bij beetje onthult de organisatie welke bands hun opwachting maken op Werfpop. Eerder was al bekendgemaakt dat Klangstof en Luwten hun opwachting maken. Ook de naam van de Leidse band Birth of Joy was al prijsgegeven. Dit psychedelische rocktrio speelt niet voor het eerst op Werfpop. Het vierde album ’Hyperfocus’ was voor de organisatoren een goede reden om Birth of Joy opnieuw te boeken.

Ondertussen zijn er drie nieuwe namen toegevoegd aan de line-up. Opvallende naam daarbij is de Alphense band Venhill. De groep won vorig jaar de Grote Prijs van de Bollenstreek. Inmiddels is het viertal ook geselecteerd voor de Popronde.

Verder komen de dj’s van Yallah Yallah naar de Leidse Hout. Zij presenteren dansbare muziek uit Marokko, Egypte en Libanon. Ook de rockband Paceshifters betreedt zondag 8 juli het podium. Meer namen volgen binnenkort, belooft de organisatie.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.