Wie neemt nu het voortouw bij LOHC?

Hielke Biemond
Oegstgeest

In de 65ste minuut zette Benjamin van der Klundert zijn derde doelpunt van de middag en de 7-3 tegen Groningen op het scorebord. Nog geen tien tellen later nam hij na drieënhalf jaar afscheid van LOHC.

Na zijn laatste goal in het rood-witte shirt bedankte Van der Klundert het Oegstgeestse publiek en andersom. Onder luid applaus omhelsden zijn teamgenoten hem voor de laatste keer, gaven hem nog een aai over zijn bol en een klop op zijn schouder. Aan de zijlijn nam de routinier een ingelijst wedstrijdshirt in ontvangst met daarop natuurlijk alle gelukwensen van zijn ploeggenoten. Het uitzwaaimoment van de sterkhouder was mooi.

Het doet de geroutineerde verdediger dan ook veel dat hij het seizoen niet af kan maken met zijn team. Al was dat voor hem toch niet echt een moeilijke keuze. ,,Ik verhuis voor mijn werk met mijn vrouw naar Tokyo. Het is een kans die ik heel graag wilde aanpakken dus daar moet het hockey dan helaas voor wijken’’, legde Van der Klundert uit.

Naast de vele doelpunten die de strafcornerspecialist maakte en het mooie seizoen dat hij vorig jaar meemaakte, zijn de warmte binnen de club en de groei van het elftal dingen die hij als ontzettend waardevol beschouwt. ,,We zijn als team de afgelopen jaren echt steeds beter en bewuster gaan hockeyen. Op hoog niveau hockeyen en steeds beter worden, daar word ik ontzettend vrolijk van’’, zei Van der Klundert.

Of LOHC voldoende is gegroeid om het zonder hem te gaan doen, moet nog blijken. Met zijn ervaring, verdedigende zakelijkheid, verbale aanwezigheid en natuurlijk zijn fenomenale strafcorners is Van der Klundert een broodnodige constante factor in een zo nu en dan erg wisselende ploeg. Toch denkt de routinier dat zijn ploeggenoten het vanzelf op zullen gaan pakken. ,,Er gaat iets meer van ze verwacht worden misschien. Daar komt dan mischien wat meer druk bij kijken, maar ik denk dat ze er wel klaar voor zijn’’, aldus Van der Klundert.

Gisteren was het in ieder geval voor LOHC lekker dat hij er nog bij was, want al snel bracht hij zijn ploeg op voorsprong. Binnen tien minuten verdubbelde Vincent van Nimwegen die voorsprong. Door een tussentijdse tegentreffer zorgde Derk Hoek na een kwartier weer voor een marge van twee.

Uit de periode die daarna volgde, bleek de kwetsbaarheid van LOHC. Een combinatie van concentratieverlies, verkeerde keuzes in balbezit en slecht verdedigend ingrijpen zorgde ervoor dat Groningen weer op 3-3 kon komen. Doordat Derk Hoek en Casper Janse van Mantgem daarna allebei scherp waren bij rebounds van de strafcorners van Van der Klundert, ging LOHC uiteindelijk met een 5-3 rusten.

In een van Oegstgeestse kant zekerdere tweede helft was het slotakkoord voor de hoofdrolspeler van de middag. Eenmaal uit een strafcorner en eenmaal uit een strafbal zorgde Van der Klundert voor de 7-3 eindstand. Andermaal had hij zijn ploeg door een wisselvallige wedstrijd heen getrokken. En toen werd het tijd voor iemand anders om het voortouw over te nemen. Wie dat gaat doen, moet nog blijken. Aan kwaliteit bij LOHC in ieder geval geen gebrek, dat niet.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.