Uitgerekend Ignacio en Hessing moeten naar dopingcontrole bij Rijnsburgse Boys

Hielke Biemond
Spakenburg

Waar iedereen veronderstelde dat er voor de dopingcontrole geloot zou worden, moesten zaterdag bij Rijnsburgse Boys uitgerekend Raily Ignacio en Jeroen Hessing hun plas inleveren. Zij zijn de twee ex-Spakenburgers in Rijnsburgse dienst. Beiden maakten ook deel uit van het besmette elftal dat in 2012 kampioen werd.

,,Die dopingcontroleurs mogen voortaan mijn toto invullen’’, sprak een hoofdschuddende Niek Oosterlee, de trainer van Rijnsburgse Boys cynisch.

De aanwezigheid van de Dopingautoriteit zorgde zaterdag voor reuring in de Spakenburgse catacomben. Nadat twee anonieme spelers van Spakenburg in NRC Handelsblad hadden getuigd dat bij de club een ongeoorloofd pepmiddel werd gebruikt, lag een controle voor de hand.

,,Dit is alleen maar goed’’, vond Jan van Diermen, bestuurslid technische zaken van de nu verdachte kampioen. ,,Juist ook voor de huidige ploeg, die hier helemaal niets aan kan doen.’’ Ook de clubleiding distantieert zich ’van elke vorm van doping’, en ontkent inmiddels officieel elke betrokkenheid bij de affaire, hoewel de NRC aanvankelijk het tegendeel stelde.

Er hoort ook geloot te worden, stelt de KNVB in een verklaring op de eigen website. ,,Dan is dit wel heel toevallig’’, vond Ignacio, die overigens liep te foeteren op de controleurs. ,,Wat een idioten, wat een gedoe. Ik was uiteindelijk zelf aan het rommelen met mijn urine. Nee, ik kon er niet mee sjoemelen, want ze stonden er wel bovenop.’’ Niet dat de spits dat nodig had. ,,Van mij mogen ze duizend samples hebben. Ik heb toch niets gebruikt.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.