Afvallen voor mensen met een krappe beurs in Leiden en regio

Marieta Kroft
Leiden

Heeft u last van overgewicht én een collectieve verzekering voor minima bij Zorg en Zekerheid? Dan kunt u gratis deelnemen aan het bewegingsprogramma ’Lekker in je lijf’.

Volgens de initiatiefnemers: de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Teylingen en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, GGD Hollands Midden en diverse fysiotherapiepraktijken komt overgewicht vaak voor. In Leiden gaat het om vier op de tien mensen. Hoewel het merendeel wil afvallen, is het lastig om het dagelijkse patroon te doorbreken. Bovendien is het deelnemen aan een beweegprogramma kostbaar.

Deelname aan ’Lekker in je lijf’ wordt vergoed via de collectieve verzekering voor minima van Zorg en Zekerheid. Het eigen risico is niet van toepassing.

De begeleiding wordt individueel en in groepen van tussen de acht en tien mensen gegeven door een fysiotherapeut. Een diëtist geeft voorlichting over gezonde voeding.

Het programma duurt tussen de drie en zes maanden. Meer informatie over de aanvang van de cursus en de plaatsen staat op www.ggdhm.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.