ZZ Leiden verliest topper in Groningen nipt

Redactie Leidsch Dagblad
Groningen

ZZ Leiden heeft de eerste topwedstrijd van dit seizoen nipt verloren. In Groningen eindigde een boeiende, intense strijd in 69-67. Tot de laatste minuut had Leiden uitzicht op een goed resultaat. In de zoemer ging een ultieme poging van Ross Bekkering op de gelijkmaker de mist in.

Na een aardig begin, waarin ZZ enkele malen op voorsprong kwam, zakte de Leidse ploeg ver weg. Een zware avond leek in de maak toen Groningen op een voorsprong van negen punten kwam (25-16), terwijl de bezoekers grossierden in slordigheden. De welbekende Leidse veerkracht werd vervolgens zichtbaar. Drie driepunters in korte tijd, twee van Arvin Slagter en een van uitblinker Tony Gallo, brachten de ploeg helemaal terug in de wedstrijd.

Leiden hield zich in de bijzonder intense strijd vooral bezig met het wegpoetsen van achterstanden. De 65-59 leek de beslissing, maar Leiden bleef zich terugknokken in de wedstrijd. Leiden miste teveel vrije worpen (13 van de 24) om het Groningen écht benauwd te maken. Ook de pogingen op twee- en driepunters in de slotfase waren niet zuiver genoeg. De driepunter van Mike Schachtner, voor 67-65, kwam net te laat.

Lees een uitgebreid verslag in het Leidsch Dagblad van vrijdag 26 oktober.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.