UVS mentaal onvoldoende

Pim Scheffer
Bleiswijk

Het klinkt zo simpel, maar uiteindelijk vormen plezier, vechtlust en wilskracht de essentie van succes in het voetbalspelletje. Bij UVS ontbreken juist die ingrediënten momenteel en dus is het even geen hosanna in de Kikkerpolder. Sterker gezegd, tegen laagvlieger Soccer Boys worstelden de Leidenaren in Bleiswijk naar een gelijkspelletje en daarmee was helemaal niemand tevreden.Onweer

De gezichten van de Leidse spelers die de kleedkamer instormden na afloop stonden stuk voor stuk op onweer. Natuurlijk, als je met 1-1 gelijk speelt tegen een degradatiekandidaat, is dat geen best resultaat. Maar wat tot meer bezorgdheid leidde, was het gebrek aan vechtlust en spelplezier op het veld. Het was in grote delen plichtmatig wat de Leidenaren lieten zien en gezien die feiten mocht UVS niet eens ongelukkig zijn met een punt.

Trainer Jeroen Hoefnagel was uitermate realistisch en kritisch na afloop. ,,Deze tegenstander moeten wij makkelijk kunnen verslaan. Ik heb geen wil gezien om te winnen en dat is ook niet te trainen. Het zit er bij een aantal van deze jongens op dit moment gewoon niet in en dat is een pijnlijke constatering”, verzuchtte de geplaagde coach, die tot overmaat van ramp niet de minste spelers moest missen in Bleiswijk. Lars Verlaan komt terug van een hamstringblessure, Marouane El Idrissi is ook nog geblesseerd, terwijl Gökhan Yazici nog helemaal niet in actie kwam voor zijn nieuwe ploeg. Hij wacht nog altijd op vrijgave door deTurkse bond. Hoefnagel wilde zich er niet achter verschuilen, maar vooral een klasbak als El Idrissi had UVS broodnodig zaterdag. ,,Een jongen die een bal bij zich kan houden, die met een actie een wedstrijd open kan breken. Een echte kwalitatieve nummer 10 misten we zichtbaar.”

In een matige eerste helft van twee kanten was het hoogtepuntje een knappe volley van Cenny Scheffer, maar hij zag op slag van rust zijn bal op de lat belanden. Twintig minuten na rust was het wel raak, aan de andere kant. Uitgerekend routinier William van Vliet ging hard in de fout, invaller Martijn Helmendach mocht vrij voorgeven en Martijn van den Berg profiteerde.

Strafschop

Diezelfde Van Vliet werd een kwartier voor tijd onderuit getrokken in het Bleiswijkse strafschopgebied. Dit werd waargenomen door scheidsrechter Schellingerhout, waarna Bart van der Weijden zich achter de bal zette voor de strafschop. Hij faalde niet. Pas daarna ging het vuurtje wat branden bij UVS, maar het was te laat. Hoefnagel kon er met zijn pet niet bij. ,,Het is moeilijk te verklaren, dit zijn weer dure punten die je verspeelt als je in de top vijf wilt belanden. Vooral de mentaliteit die ik vandaag heb gezien steekt me. Het is eerlijk gezegd een beetje het karakter van de hele club op dit moment. Ik heb natuurlijk alleen met mijn eigen ploeg te maken, maar het is wel iets waar we eens goed over moeten praten.”

UVS: Van den Berg; Maaskant, Van Vliet, Van Rest, Van der Voort; Pison, Karpuz, Verdoes, Van der Weijden; Scheffer, Van der Plaat.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.