Bloemheuvel wil hogerop en verlaat RCL

Redactie Leidsch Dagblad
Leiderdorp

Frank Bloemheuvel stopt na dit seizoen als trainer van zaterdageersteklasser RCL. Dat maakte de coach zaterdag bekend, na de 1-1 puntendeling van zijn ploeg tegen titelfavoriet FC ’s-Gravezande. Bloemheuvel wil graag hogerop, maar RCL kan en wil daar de benodigde financiële steun niet voor geven.

,,Onze ambities lopen niet meer parallel”, vertelde Bloemheuvel, . ,,Ik heb de ambitieom in de hoofd- of topklasse aan de slag te gaan. Om van RCL een goedehoofdklasser te maken, zal er beter gefaciliteerd moeten worden. Daarin wil declub niet mee. We hebben momenteel een van de laagste budgeten van de eersteklasse. Dat gaat volgend seizoen niet omhoog, maar zelfs omlaag. Dan moet je misschien wel constateren dat dit voor een club als RCL het maximaal haalbare is.”

Bestuurslid voetbalzaken John Blokker spreekt van een ‘puur financieel plaatje’. ,,Wijkunnen hier niets aan doen en Frank ook niet. Als ik maar honderd euro te besteden heb, kan ik er geen tweehonderd uitgeven. Je kunt RCL niet vergelijken met de rijkeBollenstreekclubs.”

Bloemheuvel is bezig aan zijn vijfde seizoen aan de Bloemerd. Hij was eerder ook trainer van Ter Leede en UVS.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.