Succesvolle week voor Oegstgeestse tennisser Martijn van Dooren

Hielke Biemond
Warmond

Trainen en studeren in Amerika, in de zomer terug naar Nederland om toernooien te spelen en zijn familie te zien. Het is voor Martijn van Dooren een succesvolle formule, bleek op de Coen Dekker Open.

De Oegstgeestenaar won in de heren enkel vier de eindstrijd van Coen Stehouwer en pakte met zijn vriendin Julia te Velde de titel in de gemengd dubbel drie.

,,Het is super om hier in Nederland te zien dat ik vorderingen maak’’, sprak hij. ,,Ik train in Amerika vier keer per week en speel veel competitie. Dat werpt dus zijn vruchten af.’’

Ook de dubbels met zijn vriendin Julia gaan voortvarend. Trainen doen de twee natuurlijk niet veel samen, maar via Skype wordt het contact nu al een jaar nauw onderhouden. ,,Dat gaat hartstikke goed en op de baan zijn we nu onverslaanbaar. We hebben drie toernooien gespeeld en drie toernooien gewonnen”, zei Van Dooren glimlachend.

Titel

In de dames enkel drie pakte Nelleke de Weert de titel. Zij was in drie sets te sterk voor Barbara van der Gugten. Eerder in het toernooi won De Weert van de talentvolle Marit Lemmens, die haar titel verdedigde. Lemmens wist wel de eindzege in de dames enkel vier te prolongeren.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.