Mogelijk overlast tijdens plaatsen damwanden Deltaplein

Marieta Kroft
Voorschoten

Met het inbrengen van de damwanden op het Deltaplein in het centrum van Voorschoten begint de nieuwbouw van het woon- en winkelcomplex deze week echt. Dat meldt aannemer Niersman. ,,Enige overlast voor de omgeving is niet uit te sluiten.’’

Zodra de damwanden zijn geplaatst, komt er een ’stempelraam’ in een deel van de bouwkuip. Deze zorgt voor stabiele damwandschermen zodat de grond kan worden ontgraven tot een diepte van de nieuwe keldervloer op 3,6 meter onder het maaiveld. Tijdens het graven komt ruim 12.000 vierkante meter grond en zand vrij.

De graafwerkzaamheden worden gecombineerd met het archeologisch vervolgonderzoek. Tijdens een vooronderzoek in december stuitten archeologen op ’interessante vondsten’. Zo zijn er sporen gevonden die wijzen op bewoning in de prehistorie. Wanneer dat onderzoek precies plaatszal vinden, is niet bekend. Niersman was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

De oplevering van het complex met 2500 vierkante meter winkelruimte, 61 huurappartementen en een uitbreiding van de parkeergarage met 115 plaatsen, staat gepland voor eind 2016.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.