Alleen waarschuwing voor masturberende automobilist

Maarten Bakker
De Zilk/Lisse

Een 36-jarige Heemstedenaar, die zichzelf half hangend uit zijn auto in De Zilk en Lisse bevredigde, is door de rechter weggestuurd met alleen een waarschuwing.

Hij kreeg een voorwaardelijke werkstraf van zestig uur, die hij pas hoeft uit te voeren als hij weer in de fout gaat.

Eind vorig jaar zagen schoolgaande meisjes aan de Zilkerduinweg in De Zilk hoe de Heemstedenaar zich vroeg in de ochtend bij zijn auto bevredigde. De masturbatie-act herhaalde hij aan de Loosterweg in Lisse. Daar was een fietsende vrouw er ongevraagd toeschouwer van.

De politie wist achter de identiteit van de Heemsteedse ’rukker’ te komen. Afgelopen week moest hij bij de politierechter in Den Haag verschijnen.

,,Het was een manier om mij te ontspannen voordat ik naar mijn werk ging”, verklaarde de man over zijn uitspattingen. Hij had moeite met de grote stress destijds op zijn werk, vertelde de bedeesde verdachte.

Dat hij de schoolgaande meisjes de stuipen op het lijf had gejaagd, realiseerde hij zich pas na zijn aanhouding. ,,Ik besefte eerder niet dat het zo’n indruk kan maken. Ik zou het vreselijk vinden als het mijn dochters zou overkomen”, zei hij.

De officier van justitie eiste tijdens de strafzitting een werkstraf van zestig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Dat betekende dat hij nog altijd dertig uur onbetaalde arbeid zou moeten verrichten.

De rechter besloot aan het eind van de zitting dat de man helemaal niet hoefde te gaan werken. Ze was onder de indruk van de spijtbetuiging van de Heemstedenaar. ,,Dit lijkt een incident te zijn, een eenmalige misstap.’’

Daarbij hield de rechter er ook rekening mee dat de man nog nooit eerder met justitie in aanraking is geweest. ,,Dit hoeft niet direct afgestraft te worden.”

De verdachte vertelde dat zijn vrouw ook niet bepaald gecharmeerd was van zijn escapades in de Bollenstreek. ,,Het heeft een litteken achtergelaten in mijn huwelijk.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.