Rijnsburger gearresteerd na poging overval tankstation

© Leon Gielen

Peter van der Hulst
Rijnsburg

Een 16-jarige Rijnsburger is maandagmiddag in een woning aan Het Corteland aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot overval bij het Avia tankstation aan de Floralaan.

Over wat zich precies heeft afgespeeld bij het tankstation - niet ver van het huis waar de Rijnsburger werd gearresteerd - heeft afgespeeld, kon een politiewoordvoerder niet zeggen. Wel dat wordt uitgegaan van een poging. Van bedreiging van het personeel was volgens de woordvoerder geen sprake. Wel zou iemand hebben gezien dat de jongen een wapen bij zich droeg. Vermoedelijk is de Rijnsburger daarna, zonder buit, op de vlucht geslagen. Onderzoek moet uitwijzen of hij daadwerkelijk een wapen bij zich had en wat dat dan was.

De Rijnsburger kon al snel na het incident bij het tankstation, worden aangehouden. Nadat het signalement van de jongen via sociale media was verspreid, kreeg de politie al snel een tip.

Het is niet voor het eerst dat het tankstation het doelwit van een overval was. In mei zijn een 21-jarige Katwijker en een leeftijdsgenoot uit Leiden veroordeeld tot acht maanden jeugddetentie, waarvan de helft voorwaardelijk. Zij hadden op 28 januari een medewerker van het benzinestation met een mes bedreigd en vervolgens 800 euro uit de kassa gegrist. Tien minuten na die overval konden zij al in de kraag worden gevat. Een getuige had namelijk het kenteken genoteerd van de scooter waarop het duo zich uit de voeten maakte. Omdat beiden zwakbegaafd zijn, werd het jeugdstrafrecht toegepast.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.